Alleen Jochem Uithoven en Ruud Aarts reden alle natuurijs wedstrijden uit dit seizoen

Echte Bikkels komen uit Brabant Met Jochem Uithoven en Ruud Aarts op 14.30min. http://www.omroepbrabant.nl/?epg/5709552/Onder+Ons.aspx
21-2-2013 20-09-52
 Ze wonnen weliswaar geen enkele wedstrijd, maar toch zijn twee Brabantse marathonschaatsers de echte bikkels van het schaatspeloton. Het gaat om Ruud Aerts uit Riel en Jochem Uithoven uit Andel. Zij reden als enige marathonschaatsers alle wedstrijden op natuurijs uit.

“Als je naar dit soort feiten kijkt, dan zijn wij wel de bikkels van het peloton, maar ik had liever een wedstrijd gewonnen en niet alles uitgereden. Topsport gaat tenslotte om winnen. Je wil altijd winnen”, aldus Ruud Aerts.

Einde seizoen
Voor de marathonschaatsers zit het seizoen er weer bijna op. Eind januari werd hier in Nederland op het Veluwemeer bij Elburg het NK verreden, maar de marathonrijders reden zoals elk jaar ook weer veel wedstrijden in het buitenland. In Oostenrijk bijvoorbeeld en Zweden. Lange tochten in zware weersomstandigheden.

Jochem Uithoven: “Het is niet voor mietjes. In Oostenrijk moesten we 200 kilometer schaatsen in barre omstandigheden. Veel sneeuw en wind. Ik ben daar drie keer gevallen, waarvan één keer op mijn kin. Daar heb ik drie hechtingen aan overgehouden. Ik bloedde als een rund, maar kon gelukkig de wedstrijd uitrijden.”

Elfstedentocht
De kans is klein dat er dit jaar nog op natuurijs wordt geschaatst en dus gaat er weer een schaatsseizoen voorbij zonder de Tocht der Tochten: de Elfstedentocht. “De wedstrijden die we nu in Nederland gereden hebben zijn ook heel mooi. Nederlands natuurijs is voor ons marathonschaatsers heel bijzonder. Dat is echt genieten, maar uiteindelijk is het hoofddoel die ene tocht. Maar ja, zolang ze ‘m niet organiseren, kun je ‘m ook niet winnen”, aldus Ruud Aerts.

Plaats een reactie