Veranderde gebruiksinstructie Free Skates

bannerfs

Ik heb al veel vreemde fratsen zien uithalen om de Salomon Schoen en Free Skate schaats uit en aan te klikken. Als je soms mensen ziet stampen om ze los te krijgen en dan vinden ze het gek dat de binding kapot gaat .
Wel ik vond een bericht op de site waar het precies staat hoe het eigenlijk dan wel moet .Doe er jullie voordeel mee.
Maar bedenk ALLES KAN KAPOT .
************************************************************************************************
Wij hebben de gebruiksinstructie voor het vastklikken van de schoen op de Free-skate aangepast. De “oude” instructie was om de voorste as eerst vast te klikken in de binding, om daarna onder druk van het eigen gewicht de achterste as vast te klikken. Deze methode heeft als nadeel dat er makkelijker slijtage kan optreden door de wrijving die dan plaatsvindt (wordt soms opgelost door wat vet of iets dergelijks te gebruiken). Bovendien hebben sommige schoenen een wat minder stijve zool, waardoor de buiging van de zool het inklikken wat lastiger maakt.

schuif de schoen naar voren over de binding

schuif de schoen naar voren over de binding

De instructie voor het vastklikken van de schoen op de Free-skate luidt:
eerst de schoen op de schaats vooruitschuiven zodat de achterste as door de binding wordt vastgehouden, om daarna de voorvoet naar beneden te drukken waarbij de voorste as in de open binding glijdt. Daarna wordt de binding vergrendeld door de voorst lip naar beneden te drukken. Deze methode kost minder kracht, werkt voor alle modellen en schoenmaten het best en is minder belastend voor het systeem.

Meer info klik op het logo ;
bannerfs

2 Reacties

  1. Ik kan nergens instructies vinden hoe je de freeskate moet afklikken. Het kost me enorm veel moeite om de schaats los te krijgen van de salomonschoen.

Plaats een reactie