Christijn Groeneveld zwaar geblesseerd na val in Inzell

Christijn Groeneveld heeft tijdens een val bij het schaatsen een ernstige blessure aan zijn rug opgelopen. Afgelopen nacht onderging de 29-jarige schaatser een noodoperatie aan een gebroken ruggenwervel.

Christijn Groeneveld

Christijn Groeneveld


Bericht Team Van Werven

Groeneveld is met zijn schaatsteam op trainingskamp in het Duitse Inzell. Hij schoof op volle snelheid onderuit en kon zijn benen niet meer bewegen. Hij werd per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Traunstein. Daar werd duidelijk dat een ruggenwervel is gebroken en dat deze het ruggenmerg heeft bekneld, maar niet doorgesneden. Groeneveld kreeg enkele uren na de operatie een klein beetje gevoel in zijn benen terug.

Hij blijft in ieder geval tien dagen in het ziekenhuis. Bij terugkomst in Nederland zal hij nogmaals geopereerd zal worden. In hoeverre hij ooit volledig kan revalideren wordt op zijn vroegst de komende weken duidelijk, maar duurt mogelijk veel langer.

Coach Roy Boeve zag de val gebeuren en heeft Groeneveld vanmorgen in het ziekenhuis gesproken. „Hij was helder en vertelde me dat het enige dat hij wil is weer leren lopen. Over schaatsen heeft hij het gelukkig al niet meer, dat doet er nu even helemaal niet meer toe. De arts sprak al van een wonder dat hij wat gevoel heeft teruggekregen, want zo zag het er gisteren niet uit.”

Via deze website zullen de komende periode officiële mededelingen gedaan worden over zijn herstel.

Eén reactie

  1. Wim,
    Goed dat je terughoudend was in je eerste berichtgeving op Twitter.We wensen Christijn heel veel sterkte bij zijn herstel. Hopelijk komt het toch allemaal goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: