Sjoerd Huisman (27) overleden

R.I.P. SjoerdHuisman

een gebaar dat Sjoerd maakte ter ere van Henk Ketelaar tijdens een wedstrijd op Flevonice

een gebaar dat Sjoerd maakte ter ere van Henk Ketelaar tijdens een wedstrijd op Flevonice

Huisman was vanaf zijn dertiende actief op skeelers. Een jaar later ging hij tevens schaatswedstrijden rijden. Vanaf 2006 rijdt hij in de topdivisie heren bij het marathonschaatsen. Ook als inline-skater is hij nog actief, zo reed hij in 2008 bij een wedstrijd in Pamplona een wereldrecord op de 15 kilometer en nam hij deel aan het wereldkampioenschap in dat jaar.
In november en december 2008 won hij twee wedstrijden om de Essent Cup. In januari 2009 won hij tevens een Superprestigewedstrijd voor marathonschaatsers op de schaatsbaan FlevOnice in Biddinghuizen. Op 8 januari 2009 werd Huisman Nederlands kampioen marathonschaatsen op natuurijs op de Oostvaardersplassen in Flevoland. Het was voor het eerst sinds december 1996 dat deze wedstrijd verreden werd. In november 2009 was Sjoerd Huisman aanvoerder van de wereldranglijst marathonschaatsen.
Huisman is een broer van marathonschaatsster Mariska Huisman. Hij is enkele uren voorafgaand aan de mass-start na het Olympisch Kwalificatie Toernooi op 30 december 2013 plotseling overleden.

Filumku waarin Sjoerd het NK natuurijs wint in 2009

Deze foto s vond ik nog in mn telefoon van de Marathon in Breda van 21 december waar Sjoerd nog een podium plaats veroverde .

Sjoerd Huisman 2de in Breda Marathon 21-12-2013

Sjoerd Huisman 2de in Breda Marathon 21-12-2013

unnamed

Deze foto van Neeke Smit laat zien dat Sjoerd ook altijd in was voor n dolletje . Hij was er dan ook bij op de Weissensee met de korte baan wedstrijden in klederdracht en natuurlijk Fanatiek met n lach.

foto Timsimaging.nl

foto Timsimaging.nl

Eén reactie

  1. Groot verlies van een geweldige sportman. Als hij aan een wedstrijd deelnam, of het nu een skeeler- of schaatswedstrijd was, zat ik altijd op Sjoerd te letten omdat hij altijd wel een geweldige actie uitvoerde waar de behendigheid van afstraalde. Ook de tv interviews waren een genot om naar te kijken. Precies zoals een sportman moet zijn, fanatiek maar niet vergeten waarom je voor de sport gekozen hebt, voor het plezier. Een dolletje hier en daar en aan zijn pretoogjes kon je dan zien dat hij genoot. R.I.P.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: