MTB Kustmarathon Zoutelande-Burgh Haamstede

Vorig jaar had ik al op de site gekeken naar de MTB kustmarathon en had me voor genomen om de volgende editie ook daar eens aan mee te doen.

altijd de fotograaf groeten

altijd de fotograaf groeten


Maar een relatie maakte mij er op attent vorige week, en kwam er toen achter dat hij allang was volgeboekt met 1250 deelnemers.
Maar heel handig hadden ze een item op de site gemaakt voor vraag en aanbod van startkaarten en na 3 mailtjes werd ik binnen 5 minuten al gebeld en afgelopen maandag lag het startnummer al in de bus.
Jan de Witte wilde ook mee en ook die regelde via de site een startnummer dat in de aanbieding was.

Jan en Ik voor de start in Zoutelande

Jan en Ik voor de start in Zoutelande

Nu was dit duidelijk eens wat anders dan wat we gewend zijn met een MTBtocht punt 1 ging de tocht van A naar B enkele reis en zeker 60/70% ging over het strand .
Dus er moest het een en ander geregeld worden ivm vervoer naar de start in dit geval dus naar Zoutelande en van Burgh uit konden we op de fiets naar Renesse.

Dus Jan haalde mij zaterdagmorgen op bij de camping en samen zijn we naar Biggekerke gereden om daar te parkeren want Zoutelande was afgesloten.

n mooi Groepke Liefhebbers

n mooi Groepke Liefhebbers

We hadden beide al op de site zitten kijken hoe de route liep en vroegen ons ag hoe het zou gaan met de golfbrekerpalen die op het strand staan en waar je maar nauwelijks zelf door heen kan laat staan met de fiets.
Maar wachtend op het startsignaal dat in groepen ging vertelde andere deelnemers dat je dat met je fiets op zn achterwiel doet en dan eerst je voorwiel er doorheen en dan draaien en je stuur er doorheen.
Dat was een goede tip want we zijn toch wel n 15 tal keren tussen de palen heen moeten manoeuvreren.

Volop hindernissen op t strand

Volop hindernissen op t strand

Het was een schitterende tocht over het duin bij West Capelle en daarna over het strand bij Vrouwenpolder met een lang stuk lopen door het mulle zand om het fietspad te bereiken naar de Oosterscheldekering. Daar ging de gas er even op en met dik 30km in het uur legde we de afstand naar het strand van Westerschouwen af.
Daar kregen we een heeeeeeeel lang stuk strand voor de kiezen waar veel deelnemers er doorheen zakte .
20131005_091102
Na de klim bij de duinovergang bij Haamstede die 25,7% stijging heeft gingen we door het bos van Slot Haamstede naar de ring in Burgh waar de finish was en het zwart zag van het volk.

Daarna zijn Jan en ik op de fiets over het natuurgebied tussen Burgh en Renesse gefietst en met 63km op de teller kwamen we goed moe maar zeer voldaan op de camping aan.
En na een flinke lunch en een heurlijke douche zijn we weer naar Biggekerke gereden met de auto om Jan naar zijn auto te brengen.
Dus al met al een hele lange dag zo op deze manier een tocht rijden , maar zeker een aanrader en volgende jaar ben ik weer van de partij bij goede gezondheid uiteraard , maar daar gaan we wel vanuit.

Hier doe je het toch voor

Hier doe je het toch voor

Filumku PZC

5 Reacties

 1. Hoi Wim, lijkt me ook echt iets voor jou en leer je Zeeland ook eens van een andere kant zien. Ik was er vrijdag, Claudia liep de Ladysrun 10km. 1680 dames aan het hardlopen, het was erg vervelend dit te aanschouwen vanaf een strandtent in het zonnetje 😉
  Ik miste je zondag bij de skeelertocht in Alpen aan de Rijn maar nu weet ik het, uitgeteld achter een pot bier op de camping haha.

  Groeten, Arjan

 2. Hallo Wim,
  Misschien een optie voor volgend jaar om de volgende dag de wandelmarathon mee te lopen, nog eens rustig van de omgeving te genieten, dan kun je gelijk de auto ophalen in Zoutelande.
  groeten Jan Besuijen

  • Heee Jan
   Ja dat zou n oplossing zijn , op deze manier was het erg omslachtig om n tochtje te fietsen maar het was heel bijzonder om het te doen .
   Was het wandelen goed gegaan >??? ook jullie hadden super weer !!!

 3. […] hebben Jan de Witte en ik weer een nieuwe ervaring op gedaan in oktober om aan de MTBKustmarathon mee te doen. Het was een zeer speciale ervaring en we waren er beide erg enthousiast over en zeker […]

 4. […] jaar hadden we voor het eerst kennis gemaakt met de Kustmarathon in ons geliefde Zeeland en dat was zo goed bevallen dat we meteen 1 januari bij het openen van het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: