Skeeleren naar Renesse

Het was weer even geleden dat ik op de skeelers naar Renesse was geweest en de gelegenheid deed zich afgelopen weekend weer voor.

Een probleempje was er wel , het was westenwind . Als je n ronde rijdt heb je de wind soms mee maar ook tegen maar als je vanuit Kaatsheuvel naar de kust rijdt heb je hem 115km tegen.

half op weg

half op weg

Nou komt de wijsheid/sluwheid met de jaren zeggen ze en op donderdagavond zag ik dat Wiljan de Rooij op Facebook melde dat hij vrijdag zou gaan fietsen .

Dus dit was mijn kans ik vroeg hem of hij zin had met mij n eind op te rijden , en dat had hij . We spraken af om 13.00uur op het Halve Zolenpad in Waspik.

Dus kon ik mooi in t zog van Wiljan het  eerste gedeelte sparen want ik wist dat er nog n zware strijd geleverd moest worden langs de Grevelingen . En stukken slecht asfalt . Maar vanuit de auto had ik ook al wel gezien dat er mooie stukken nieuw asfalt waren bij gekomen.

Het ging prima en de kilometers vlogen voorbij maar na Klundert kwam de polder naar Willemstad en daar zijn 3 mogelijkheden om dwars door de polder naar Willemstad te rijden maar 2 daarvan hebben slecht afgebrokkeld asfalt en maar over de dijk loopt n mooi zwart fietspad.  We kozen dus daarvoor maar daar aangekomen bleek dat de gemeente zo vriendelijk was geweest om er n laag split op te storten van zo n 5cm dik. Blijkbaar is de split in de aanbieding want we hebben op de fiets in de gemeente Dussen ook al verschillende wegen aangetroffen waar n duim dik de split opligt .

Wiljan heeft mij in Willemstad afgezet en keerde daar om en ging ik verder mijn weg via Achthuizen , Oude Tonge naar Bruinisse .

Toen bemerkte ik dat de wind naar het Noorden draaide en zodoende draaide de weg wat gunstig en had de wind schuin van achter .

Na 6½uur arriveerde ik in Renesse waar ik Marianne belde en hoorde dat ze er ook bijna was.

Na n heurlijke douche en stevige maaltijd was ik weer grotendeels hersteld en had totaal nergens last van na 117kilometers.

Dus ik denk dat de conditie begint te komen en dat is nodig voor 6en7 september om 24 uren op de Wieltjes door te brengen.

zie vorige bericht

De route met wat rare pieken door de haperende GPS de juiste afstand was 117km

De route met wat rare pieken door de haperende GPS de juiste afstand was 117km

2 Reacties

  1. Wel Wim ,jij bent heel goed op weg en met die steenslag ik denk dat ze in zuid Nederland een enorme aanbieding hebben gekregen want hier in Zuid-Beveland is het wel zeer erg ,alle kleine binnenwegjes worden zonder schroom in een mum van tijd ” GERESTAUREERD”
    Het moet een bijzonder goedkope “entrepreneur” zijn die dit uitvoert want de aanhorende wegen worden ook over enkele honderden meters besmeurd met aanklevende brokken asfalt en stenen ( van 1 tot anderhalve centimeter groot) !!!!
    OVERAL borden met MAX 30 KM/U voor losliggende stenen !!!!!! ‘tis ier nao de kloaten !!!
    Als het bij Renesse beter is laat maar horen ,maandag waren we nog op de fiets in Burgh Haamstede en het ziet er daar wel goed uit !

  2. […] word het July en is het rustig in skeelertochtenland ik ben op de skeelers naar Renesse gereden om zo duur op te doen voor de 24KIKA strijd en lekker rustig met de nodige fiets en […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: