Iron Maiden in ZiggoDome

Zoals ik al vertelde zijn we gisteren naar Iron Maiden geweest en het was de moeite waard , zagen we ze vorig jaar in Arnhem met een geweldig optreden dit overtrof dat ruim. We hadden zonder moeite geweldige plaatsen bijna vooraan bij het podium en vlak bij het koude bier en dan niet onbelangrijk ook bij het toilet wat wil je nog meer. De Maiden waren in vorm en speelde alle bekende nummers met volle overgave.

bijna een  podiumplaats hahaha

bijna een podiumplaats hahaha

Hier de recensie van NU.nl

Iron Maiden doet 1988 herleven in modern Ziggo Dome
De Britse band Iron Maiden heeft zelden moeite om een volle zaal uit haar hand te laten eten met een ‘gouwe ouwe’-set. Dinsdagavond in de Ziggo Dome is dat niet anders.
NU.nl/Bart Notermans
Iron Maiden in Ziggo Dome Fotoserie

Iron Maiden is de eerste metalband in de Ziggo Dome sinds de Amsterdamse concertzaal een jaar geleden zijn deuren opende. De veteranen verwelkomen hun fans met een show vol oudere nummers.

De laatste jaren wordt iedere tournee ter ondersteuning van een nieuw album gevolgd door een reeks shows waarin een vroegere periode van de band centraal staat.

Dit keer draait de show om het album Seventh Son Of A Seventh Son uit 1988. Iron Maiden deed vorig jaar al een korte tournee door de Verenigde Staten, maar daarna werd het een poosje stil.

Pas in de herfst werd het Europese deel van de tournee aangekondigd en daar zat Amsterdam bij. Het concert in de Ziggo Dome raakte maanden van tevoren uitverkocht.

Blond

De sfeer zit er bij het publiek goed in van tevoren. Dat blijkt wel als vlak voor aanvangstijd het publiek massaal begint te klappen omdat er toevallig op de tribune een blonde dame op de trap naar haar zitplek loopt. De zaal barst vervolgens los bij opener Moonchild en die uitbundige sfeer blijft tot het einde van het concert.

Iron Maiden leunt zwaar op de setlist van de tournee van Seventh Son Of A Seventh Son. De band zat in die periode in haar hoogtijdagen en had met dit album misschien wel de laatste echte klassieker gemaakt. Deze avond komen er vijf nummers voorbij van dit album, waaronder het zeer indrukwekkende titelnummer dat voor het eerst sinds 1988 werd gespeeld.

Doeken

Ook het decor doet aan alsof de tijd heeft stilgestaan. De moderne techniek laat men voor wat het is, Iron Maiden gebruikt gewoon nog altijd grote doeken als achtergrond. Ook het podium zelf is bekleed met doeken, met als motief ‘ijsschots’. Hierdoor komt de setting wat oubollig over, maar de authentieke sfeer van toen wordt wel extra versterkt.

De sobere setting is ook nog eens een goede aanvulling van de indrukwekkende lichtshow en het vuurwerk en de vlammen. Leuk detail is dat het decor bij de (geel-oranje) lichtshow van Aces High sterk doet denken aan de Powerslave-tournee van 1984.

Ziggo Square

Iron Maiden geniet ten volle van de enthousiaste publieksreactie en dat versterkt duidelijk het spelplezier. Zanger Bruce Dickinson zegt zeer onder de indruk te zijn van het moderne Ziggo Dome (“upstairs and móre upstairs!”, duidend op de twee tribunes boven elkaar).

Hij krijgt de lachers op zijn hand wanneer hij de naam niet zo begrijpt, want een ‘dome’ is toch rond en niet vierkant? “Ze moeten het Ziggo Square noemen”, aldus de opgewekte Dickinson. Op zijn leeftijd (54 jaar) heeft hij niets van zijn speelse karakter verloren. Hooguit trekt hij tegenwoordig wat minder sprintjes.

Energie

Ook bij de rest van de band is niet te merken dat de jaren beginnen te tellen. Wellicht heeft het er ook mee te maken dat deze Maiden England-tournee niet zo lang heeft geduurd dan alle voorgaande tournees. Zolang de band een bijna twee uur durende show met energie weet te brengen, kunnen ze nog wel een flink aantal jaren mee.
Door: NU.nl/René Hartkamp |

*********************************************************************************
En nou is het mooi geweest voorlopig nu gaan we weer aan de bak op Fiets en Skeelers want het is zo september, maar daarover later meer .
************************************************************************************

20130625_212031

20130625_212052

20130625_212611

20130625_212624

20130625_222819_13

Hier alle foto s

Iron Maiden in Ziggo Dome 27 juni 2013

Eén reactie

  1. […] concert in het Goffertpark van Bruce (the Boss) Springsteen en in de zelfde week met Marloes naar Iron Maiden in de ZiggoDome waar ik ook nog nooit was geweest en beide concerten waren Gruwelijk […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: