Oude Pekela Stopt met SkeelerToertochten

Zojuist verscheen onderstaand bericht op Face Book ;

 

Oude Pekela 20 juli 2012,

 

Beste vrienden en vriendinnen,deelnemers, en sponsoren,

 

Allereerst mijn welgemeende excuses. Langs deze doch onpersoonlijke weg wat je niet van mij gewent bent, wil ik jullie toch het volgende mededelen voor wat betreft de skeelertochten hier in Oude Pekela.

 

Voor dat dit bericht geplaatst is zijn alle Vrijwilligers, Sponsoren en instanties allemaal netjes ingelicht

 

De skeelertochten zijn ten einde voor ons als totale organisatie en de vele vrijwilligers, vooral voor hun kwam het heel hard aan,
hier had men in de verste verte afgelopen woensdag op de evaluatie vergadering niet op gerekend.
‘k Heb het dan ook heel lang voor me kunnen houden hoe moeilijk het dan ook voor me was. Maar nu moet het er dan maar uit en de wijde wereld inx85x85…

 

Zoals gezegd is het doek dan toch gevallen na vele jaren. Erg jammer, maar wanneer er geen deelnemers meer inschrijven en ondernemers geen zin hebben in sponsoring wat ik me ook goed kan voorstellen enigszins in deze tijd. WAT MOET JE DAN !!
Heb nog wel geprobeerd met een aantal mensen om een reddingsplan in te zetten, maar ook dat mocht niet baten.

 

Het jaar 2012 stond in het teken van 2 skeelertochten waarvan de eerste naar onze grote vriend vernoemd zou gaan worden met toestemming van zijn vrouw Sieny en de kinderen. x93 De Andries Brans Classic Brans skeelertour x93

 

Het grootste probleem waar we tegen aan konden lopen was natuurlijk het vinden van nog meer sponsoren en dat het dit jaar weer moeilijk zou worden, daar was ik me wel terdege van bewust. Mede door de druk die erop lag, omdat ik heel laat ben begonnen en het allemaal alleen ging doen. Hadden we twee jaar geleden nog 74 sponsors, was het dit jaar veel minder.
Geld ook voor andere verengingen en organisaties natuurlijk.

 

Voor de Andries Brans Classic Skeelertour hebben we er alles aangedaan qua promotie in binnen en buitenland. Vele hadden gezegd in hun enthousiasme dat ze naar ons toe zouden komen, maar helaas bleven we steken op 29 deelnemers, Het was voor iedere vrijwilliger en voor mij dan ook een enorme teleurstelling.

 

Toch zijn we er voor gegaan het moest en zou het gaan lukken die dag! De vreugde en het plezier van zowel de vrijwilligers als van de deelnemers was er niet minder om. Uiteindelijk is het een hele lange dag geworden van sx92morgens half 5 uur tot x91s avonds rond 19.00 uur tot we weer bij Zempo waren.

 

Nogmaals Nu er na heel lang over nagedacht te hebben en er met diverse mensen en sponsoren over gesproken te hebben, heb ik besloten om op zaterdag 15 september geen skeelertocht meer te gaan houden. Puur door een te kort aan sponsorgelden en de hoge kosten. Het is natuurlijk jammer van al de tijd en energie die we er al in hebben gestoken.

 

Ook voor u als sponsor die de organisatie altijd een warm hart heeft toe gedragen, zal het een verrassing zijn dat de skeelertochten niet meer worden georganiseerd hier in Oude Pekela. Heb ook al een paar sponsoren gesproken die er alle begrip voor hebben dat het zo ook niet langer kan en dat ik de juiste beslissing heb genomen, hoe moeilijk het ook is niet alleen voor mij, maar ook voor de vrijwilligers, deelnemers,en u als sponsor.

 

 

Sponsoren, deelnemers, en vrijwilligers u zult dit net als ik zelf, niet leuk gaan vinden. Maar vanaf volgende week is het dan helaas en ik zeg dit met nadruk, Zal het HELAAS definitief afgelopen zijn met het organiseren van skeelertochten door de Skeeler Organisatie in Oude Pekela.

 

Namens de gehele organisatie wil ik alle deelnemers heel hartelijk bedanken dat we het 14 jaar lang hebben mogen organiseren voor u Maar u kunt er ook van verzekerd zijn dat we het altijd met heel veel plezier en heel veel inzet hebben gedaan. En dat u er altijd wilde zijn in Oude Pekela Vele deelnemers, vrijwilligers, en sponsoren waren er vanaf het 1e uur bij.

 

Dan wil ik namens de gehele organisatie en zeker niet in de laatste plaats een woord van dank uitspreken naar alle sponsoren.
Zij zijn het en waren het uiteindelijk die ons de kans gaven om hier in Oude Pekela 14 jaar lang skeelertochten te organiseren. In de afgelopen tijd hebben we dan ook 25 skeelertochten kunnen en mogen neerzetten dankzij u.

 

We hopen dan ook dat we alle sponsoren in al die jaren goed in beeld hebben kunnen brengen tijdens de skeelertochten hier in het Groninger landschap, Eems Dollart Regio gebied (EDR), en ver daarbuiten.

 

Wie weet is het over een paar jaar weer beter en kunnen we weer wat doen met elkaar. En hopen wij dat u als sponsor weer achter ons kunt en wilt blijven staan. Want zonder sponsoren geen evenement !!

 

We zullen het gaan missen met elkaar hier in Oude Pekela.
En dat het pijn zal gaan doen, dat is iets wat ik zeer zeker weet !!

 

Dan nog even dit, We mogen ons in deze ondanks alles toch heel gelukkig voelen dat we heel veel mensen hebben mogen leren kennen in de loop der jaren en vrienden gemaakt. Waaronder jezelf je vrouw of je man die wel eens mee kwam en zelfs wel eens mee hielp tijdens de tochten hier in Oude Pekela. Blijf me wel in zetten voor de skeelersport namens de KNSB en wil daarnaast organisaties terzijde staan waar nodig isx85x85

 

A.s. maandag zal de KNSB het van de het van de kalender halen.

Zit je met vragen wat ik me heel goed kan voorstellen laat het me weten. geus@ziggo.nl

Nogmaals heel hartelijk bedankt voor alles wat je voor ons hebt betekend !

 

Mede namens alle vrijwilligers

Met de meest vriendelijke groeten,

Jan de geus

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: