WEISSENSEE 2010 WAS ER WEER EEN ZOALS T HOORT

Weer terug van de Weissensee naar een lange vermoeiende reis met file s en veel sneeuw van 16 uren ,maar het was de moeite waard. Na enkele jaren met slechte omstandigheden was dit weer n ECHTE editie met prima ijs , goed weer , goed koud , wat sneeuw en een gepimpte organisatie die staat als n huis en…… weer op t grote meer geschaatst totaan de diepvries van Dolomietenblick, dit is toch voor de meeste schaatsers het ultieme om mee te maken.En daar aan t einde van het grote meer lag echt BLACK ICE dat zo hard was als de rotsen van de Dolomieten zelf .

101_6920

Door dat er door n misverstand op zondag 17 januari tijdens de nieuwjaarsborrel van onze Schaats en Skeelergroep gebeld werd door Christina Walker de huisbazin van ons appartement waar wij altijd zitten en die vroeg waar wij bleven . Zij was er van uit gegaan dat we 2 weken kwamen .We hebben toen alles geregeld en konden toen al op woensdag morgen vertrekken na een afspraak die mn dochter in Tilburg nog had om half 10 . Gepakt en gezakt zijn we daar met zn vieren naar toe gereden en om 10uur precies konden we richting Oosternrijk .Met zn vieren want sinds 3 jaren zijn dochter Chantal met vriend Pierrot en Marianne mijn vrouw ook vaste bezoekers van het evenement .En voor degenen die mijn site volgen weten dat Pierrot de uitdaging vorig jaar had aanvaard om de 200km ook mee te rijden en met de belofte dat als hij hem uit zou rijden ik de kosten van inschrijving zou betalen. Nou ging hij als voorbereiding dinsdag s avonds mee naar de ijsbaan in Breda en  had hij natuurlijk ook geluk met het natuurijs dat we voor die tijd hier in Nederland hadden en hij was ook al mee geweest naar FlevOnice waar hij ook 100km mee reed maar wel erg ver vond .Dus sloeg de twijfel toe .Omdat we nu lekker vroeg daar waren konden we goed aclimatiseren en veel oefenen wat ideaal is natuurlijk .We hadden in geschreven voor de tocht van dinsdag 26ste en op maandag hebben we onze verzorgingstent opgezet met veel reclame van onze hoofdsponsoren op zaterdag was ook schaatsmaat Ad Verhoof met zn vrouw aan gekomen en stonden we elke dag om half 8 voor t onbijt op t ijs om n uurtje wat te proeven van de kou en het ijs dan gingen na het ontbijt nog wat schaatsen of skien maar als we gingen schaatsen kwam daar niet veel van want dan waren de meeste mensen op t ijs te vinden en was het begroeten en kletsen met iedereen die we inmiddels kennen van het skeeleren en schaatsen , maar ook mensen die mn site regelmatig bezoeken en met complimenten strooien wat uiteraard veel voldoening geeft om er mee door te gaan.

25012010301

Maandag voor de tocht hebben we rustig aan gedaan en onze startnummers opgehaald wat dit jaar ook kon door n gemachtigde ,maar door n blessure van Chantal gingen we nu niet skien en hebben we zelf onze startbescheiden op gehaald in de administratie tent die heel efficient is in gericht en word bemand door zeer vriendelijke en behulpzame dames en heren .Daarna zijn we op de schaatsen naar het grote meer gereden om eens te kijken naar de baan die Norbert Jank de ijsmeester aan t maken was ,want we zouden dinsdag n km of 4 het grote meer op gaan tot aan  het laatste restaurant.We konden al wel helemaal naar Dolomietenblick waar een zeer groot gedeelte met zwart ijs lag waardoor je zo in het water de bomen en bodem kon zien.Pierrot had beloofd een grote pan spaghetti te maken voor alle mannen die moesten schaatsen want er moesten koolhydraten gestapeld worden en onze vrouwen waren door de stichting uitgenodigd om met de bus naar het nieuwe inkauf centre ATRIO van Villach te gaan met de bus .Dus zo konden we ons in alle rust voorbereiden op de grote tocht van dinsdag. s Avonds op tijd naar bed want de start zou om 7uur zijn en we zouden om half 6 opstaan om rustig te ontbijten en dan om half7 naar t ijs te begeven.

26012010311

Uiteraard voordat de wekker afging was ik er al uit en Pierrot was ook al bezig met koffie zetten .Ik had n flinke bak brinta gemaakt en daar moesten we mee starten . De thermometer gaf -17 aan en daar zouden bij het licht worden nog n paar graden bijkomen dus we starten om 7 uur met -20 gr C dus goed in gepakt en ingesmeerd met vaseline en t was prima te doen zo. Doordat door de druk van de grote groep aan de start water op t ijs kwam werd er snel t startschot gegeven zo n 6 min te vroeg en ging de mute op pad richting brug en grote meer waar we 9 km moesten doen en op t kleine meer 11km dus moesten we 10 rondes van 20km doen om de 200km vol te krijgen.In principe zouden we proberen bij elkaar te blijven en dat is goed gelukt , wij betekend Wim van Ballegooien uit Hurwenen ,Wiljan de Rooij , Ad Verhoof , Pierrot en ik .de eerste 4 rondes gingen voorspoedig en hadden ook de snelste tijd en we hadden af gesproken met onze verzorgsters dat als we ronde 5 hadden gedaan we koffie kwamen drinken dan hadden we dik de helft er opzitten en we weten uit ervaring dat dat psycholigisch goed werkt want dan ga je aftellen , en je voelt dan ook al wel dat je wat gedaan hebt ook hoor. Daarna hebben we elk rondje even gestopt bij onze tent om wat te drinken of te eten en heel relaxt de tocht uit gereden met 4 van de 5 genoemden .Helaas moest Ad bij 140km afhaken maar wat wel een grote prestatie was want die had in juni nog pas n nieuwe knie heeft laten monteren en nu al 140km schaatsen wat erg knap is .

Pierrot heeft dus ook de tocht vlot uit gereden en wij vrezen dat we hem volgend jaar niet meer zien na de start want hij word door vele getipt voor de snelle toer want hij kan veel harder denken ze ,dus ik ben benieuwd . s Avonds hebben we het goed gevierd in de tent met n stevig glas bier of borrel en daar besloten we om vrijdags nog eens dunnetjes over te doen met de helft ,dus 100km want we moesten onze tent nog in pakken en bij Piet Spoelstra inleveren want die zou alles weer mee terug nemen en wij zouden zaterdag morgen om 7uur vertrekken met wat later bleek n ritje van 16 uren met file s en veel sneeuw. Maar goed we zijn weer heelhuids thuis gekomen en kunnen terug kijken op een zeer mooie vakantie in onze "Spielplatz der Natur".

Ook heb ik mijn twittervriend Martijn Kromkamp ontmoet op t ijs die met enkele teamleden met mij op de foto wou , nou vooruit dan maar LOL

21012010270 

v.l.n.r. Ruud Borst,Wim IJpelaar,Martijn Kromkamp en Jaap Ketelaar.

HIER DIVERSE FOTO S VAN VERSCHILLENDE FOTOGRAVEN 

HIER DE FOTO S VAN DE TOCHT OP DINSDAG

">

7 Reacties

 1. Hoi Wim,

  Wat een geweldige mooie dag daar in Oude Pekela.
  Jan en Andries hebben hun zaakjes goed voor elkaar, zelfs goed weer geregeld.
  Voor het rondje IJsselmeer had ik het plan om in eerste instantie drie Garmins om mijn arm te gaan doen dan heb je 30 uur de tijd, hahah.

  Groet, Henk de Boer

 2. Nou Wim, ik vind dat je tot nog toe al een mooi verslag hebt gemaakt… ben benieuwd naar de rest!

 3. Hoi wim,
  Mooi verslag en mooie fotos wat heerlijk dat je weer op het grote meer kan rijden wat een prestatie van je schoonzoon Pierrot nog gefeliciteerd jullie!!!

 4. Wat een prachtig verslag en fillumku!Indrukwekkend die bergen. Genieten hoor en gefeliciteerd met de prestatie. Hier in Holland nog wel op ijs genieten op wat bescheidener locaties. http://schaatslink.ning.com/video/schaatsen-tienhoven-30-januari
  Hartelijke groeten uit Utrecht
  Robbert van Vliet

 5. Klinkt goed. Moet ik ook eens doen, over een tijdje!:-)

 6. Prachtige beelden en dito muziek Wim, inclusief een mooie buikschuiver. Helaas, hebben wij dit moeten missen. Toch nog maar een keer terug gaan, terwijl ik elk jaar zeg nooit meer.Gr. IJsvogeljoske.

 7. Ha Wim,

  Je wederom niet mogen ontmoeten. Natuurlijk wel jullie mooie party tent zien staan langs de baan. Verzorging leek prima op orde.

  Bedankt voor je reactie op mijn weblog. Had zelf ook niet verwacht dat ik 2x 200 zou kunnen. Het was de eerste keer Weissensee maar een om nooit te vergeten. Ben bang nu besmet te zijn en zal het virus volgend jaar aan de Weissensee weer moeten uitzieken 🙂

  De terugreis was idd ellende. Wij zijn 07:15 vertrokken en kwamen om 0:00 aan.

  Groet, Ralph

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: