WEISSENSEE ;GROTE MEER "NOG" NET NIET

Het is toch xe2x80x98net nietxe2x80x99 geworden voor het grote meer. Er was, gezien de verwachtingen, een kans dat we op het grote meer zouden starten. We moeten het vooralsnog even doen met het kleine meer.

De nieuwe starttoren wordt op het kleine meer opgebouwd. Dat wordt dus het zenuwcentrum voor Weissensee 2009. Voorlopig kan er onder verantwoordelijkheid van de SWS niet worden geschaatst op het grote meer. Grote stukken zijn nog te onbetrouwbaar om daar een verantwoord traject uit te zetten voor een groep van ruim 1000 toerschaatsers.

Constructie
Ook onder de brug is het ijs nog niet sterk genoeg. Zoals u afgelopen week op onze website heeft gezien en gelezen, heeft ijsmeester Norbert Jank een constructie onder de brug aangebracht om van het kleine naar het grote meer te kunnen rijden. Het ijs rond het bouwwerk moet nog sterker worden. Pas dan kan er een verbinding tussen beide meren tot stand komen.

Ook goed nieuws
Het goede nieuws is dat op het kleine meer er een ijsplaat van ruim 60 centimeter ligt. Meer dan voldoende voor 2 weken schaatsplezier op de Weissensee. Morgen zal de baan van ruim 16 kilometer door ijsmeester Norbert Jank in perfecte staat worden gebracht voor de toertocht van dinsdag.

Weersvooruitzichten:

Het ziet er naar uit dat er niet veel ijsgroei zal plaatsvinden het gaat de komende dagen niet echt vriezen en regelmatig sneeuwval dus we gaan voorlopig er van uit dat we toch heel knus op het kleine meer gaan rond scheuren.Er bestaat de kans dat er de 2de week meer kou komt maar zelfs de langere verwachtig is daar onzeker over.weersverwachting tot en met 25 jan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: