LIMBURGS MOOISTE 2008

Gisteren zaterdag 17 mei was het weer zover, traditioneel t eerste weekend na pinksteren is er de fietstoertocht LIMBURG MOOISTE,waar wij met een groepje van SSG "DONDERS GOED" al n 6 a 7 jaar naar toe gaan en waar we steeds prachtig weer hadden.Maar deze keer was het anders s nachts kwam de regen met bakken naar beneden en dan moet je je toch wat extra voorbereiden .

Jo Verboven was vrijdag vertrokken met z n camper die had voor ons t parkoer verkend en s avonds de inschrijvingen gedaan omdat t erg druk dreigde te worden en na 8 uur niet meer in geschreven kon worden.Ons groepje bestond dit jaar uit Jo Verboven,Louis Toebak,Gerwin Evers,Louis Biemans en Wim Ijpelaar, Ben Vesters die andere jaren ook van de partij is is herstellende van een operatie en zal er volgend jaar weer bij zijn.

100_4767

Het is op zo n dag vroeg op staan en ruim 1 1/2 uur rijden ,het is  ook altijd facinerend om op het reusachtige terein van Megaland aan tekomen ,deze keer werden we naar Snowworld geleid om te parkeren omdat het bij Megeland al vol was mede het feit dat het podium voor Pinkpop al was opgebouwd waar volgende week METALLICA zal staan.

Rond 8.15uur reden we onder de start boog door na eerst de groeps foto voor de Limburgse krant te hebben gemaakt. Het regende nog steeds maar de buienradar beloofde dat het niet lang meer zou duren en inderdaad het hield ook op maar we kregen toch steeds weer wat buitjes over ons net als we bijna droog waren van de vorige bui.Maar als je er eenmaal n kwartier in rijdt maakt dat ook niet meer uit hoewel hel in t limburgse goed op letten is met afdalen want dan is alles glad en vet en ook de limburgse boeren moeten hun werk doen en dat zie je ook op de weg .

Al snel kwamen de heuvels in zicht en het is voor fietsers die altijd vlak rijden altijd je adem zoeken bij de eerste beklimmingen en je weet dat er veel komen en dat je je krachten moet verdelen want zoals good old Joop Zoetemelk altijd zei "Parijs is nog ver". Maar het was weer erg mooi om de Keutenberg, Loorberg, Cauberg, Keutenberg, Gulperberg en noem maar op te bedwingen want ze zijn voor ons pittig . Door het slechte weer werden er ook veel lekke banden gereden en ik denk dat ik zo n kleine duizend mensen langs de kant heb zien staan om te plakken ,van onze groep heeft er niemand n lekke band gereden en wij vroegen ons af waar dat nou aan zou liggen wij denken gewoon geluk.

We hebben weer een fantastiche dag gehad en moe maar voldaan reden we rond 18.00uur weer huiswaarts . Ik heb enkele foto s kunnen maken maar door t nat weigerde mijn batterijen dienst dus helaas

FOTO S LIMBURGS MOOISTE 2008

Groeten Wim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: